• Vi kan mopeder, fråga oss gärna! [email protected]
  • Snabba leveranser (1-5 dagar)
  • Hos oss handlar du tryggt

Puch Dakota

Puch Dakota

Vi säljer delar och mopedtrim till Puch Dakota. Puck Dakota är en av Sveriges absolut populäraste mopeder och en äkta mopedklassiker. Det är en stabil moped som ger riktig körglädje. Den tål att trimmas med lyckat resultat och här hittar du allt vad du behöver för att lyckas. Vi har även andra delar än trimdelar, allt från universaldetaljer till reservdelar. Även kompletta trimkit.

Vårt sortiment till Puch Dakota växer kontinuerligt och vi eftersträvar att tillgodose ditt behov av delar.


 

Om Puch Dakota

Puch Dakota började säljas i Sverige 1966, ett år efter att den hade börjat tillverkas av Puch. Tillverkningen varade från 1965 till 1981. Färgerna har varierat under åren, den första modellen var grön, sedan röd och den klassiska blå färgen med namnet Dinoblå. Under åren 1972-1975 kunde den även fås med guldlack. Det som skiljde denna modell från övriga mopeder var den fläktkylda motorn. Den stack också ut genom att den var designad som en motorcykel, vilket den inte var helt ensam om.

Det fanns också en modell med namnet Puch Dakota 3000, men den hade en helt annan design. Även denna modell hade fläktkyld motor.

Puch Dakota såldes enbart i Sverige och det var också en av anledningarna till att tillverkningen upphörde, det skulle bli för dyrt med att förnya tillverkningen med en så begränsad marknad.

Puch Dakota väcker känslor och det är tyvärr inte så ofta man ser den i trafiken som tidigare.

Lite kuriosa och fakta om Puch Dakota

Puch Dakota är en populär gammal moped som blev och är oerhört populär i Sverige. Den tillverkades av motorcykeltillverkaren Puch i Graz, Österrike. Dakota hade en 49 cc enkelcylindrig luftkyld tvåtaktsmotor med luftkylning och en fyrväxlad manuell växellåda. Den hade också en unik främre fjädringssystemet, som använde två koniska fjädrar som gav en mjuk körning.

Dakota hade en treväxlad automatisk variant med samma motor och växellåda men utan framfjädring. Den var populär eftersom den var enkel att underhålla och relativt billig.

Puch Dakota har under de senaste åren blivit en ikonisk symbol för den svenska moppekulturen. Med sin unika design, sitt klassiska utseende och sin användarvänlighet är Dakota ett utmärkt val för alla som vill ha en klassisk veteranmoped.

Mopedfabrikat
Övrigt
Information
Moms visas: